A szállodából autóval könnyen megközelíthető, egy órán belül megtehető távolságra lévö kirándulóhelyeket, látnivalókat és programokat gyűjtöttünk össze!

Akár a veszprémi Petőfi Színház elöadásain színpadra vitt klasszikusokal való kulturális feltöltődésre vágyik, akár a tapolcai tavas-barlang vagy a Kinizsi vár izgalmas élményeire vagy a Balaton nyújtotta számtalan lehetöségre, biztosan talál kedvére valót az alábbi helyszínek közül!


Herendi Porcelánmanufaktúra

A manufaktúra már több, mint 185 éves múltját és mai működését is megismerhetik, ha ellátogatnak Herendre. A korszerűen felújított központ bejárása és a találkozás a művészi munkákat készítő kedves kézművesekkel felejthetetlen élmény marad!


Hajókirándulás a Balatonon

A Balaton északi központjából, Balatonfüredről számos lehetőség nyílik, ha új perspektívából szeretné megismerni, vagy újra megszemlélni a partvidéket. A száz személy befogadására alkalmas Jókai Nosztalgiahajó kirándulójáratain, de vitorláshajón is lehetőség nyílik a környék behajózására. A fedélzeten tematikus programok lebonyolítására is van lehetőség!


A Koloska-völgy

Az egyik legnépszerűbb kirándulóhely a balatonfürediek és környékbeliek körében. Kiépített piknikező hely gyönyörű, vadregényes, sziklákkal tarkított környezetben, erdei tornapályával és forrásokkal. Kiváló terület a vagányabb erdei utakat kedvelő kerékpárosok számára is!

Augusztustól a völgyben kapott helyet egy 2,2 hektáros vadaspark is, amely reggel 8:00 és 18:00 között ingyenesen látogatható. A parkban nyolc vadfajjal lehet megismerkedni, például dámszarvassal, őzzel és fácánnal. A kalandvágyóbbak több magaslesről is élvezhetik a kilátást, vagy készíthetnek remek fotókat!


Tihanyi gejzírkúpok

A gejzirit- vagy gejzírkúp a forró víz kitörése közben felszínre kerülő iszapokból megkövesedett képződmény. A mintegy hárommillió évvel ezelőtt képződött gejzírmező területén ma is úgy 100 kúp megtalálható. Fantasztikus látvány, kiváló helyszín környékbeli kirándulásra és a tihanyi éttermek, kávézók sincsenek messze, amelyek közül néhányban gyönyörű panorámás teraszon fogyaszthatják el kávéjukat, vagy akár egy ebédet, miközben az egész Balaton a lábuk alatt terül el!

 

Essegvár

A vár romjai Bándon találhatóak, úgy 30 km-re Tótvázsonytól. Az első épületrészek még fából készültek a 13. században, úgy 1270 körül, majd ezeket kőből átépítették a 14. században és folyamatosan bővítették pl. különböző lakóépületekkel, lovagteremmel, ciszternával. A romok rekonstrukcióját 2003-ban kezdték meg és azóta folyamatosan egyre jobb állapotú, izgalmas látványossággá fejlődik a vár, amely nagy részének alapfalai a föld alatt találhatóak. További érdekességek


Szentgáli tiszafás

A területen számos ritka növényt lehet megfigyelni a különleges árnyas, páradús klímát kedvelő fajták közül. Bándon leparkolva tiszafás látogatása könnyű túrára ad lehetőséget a keveset kirándulók számára, de a jártasabbakat is elvarázsolhatja a 200 év körüli fákból álló rengeteg.

1992-2024 | Cseri Kastélyszálloda, 8246 Tótvázsony, Cservölgy; +36 88 266046; info@cserikastely.huAdatvédelmi nyilatkozat NTAK szám:SZ19000035